címlap interjú krónika kultúra alapállás reflex humor sport In memoriam vers - nemvers hagyományaink korábbi számaink[PDF változat letöltése]
{edition_name}


{storyphoto width="160" height="200" scaling="constrain" prepend="" format="" append="
\"%c\"

%c
fotó: %r (%R)

"}
Diáknapok Mosonmagyaróváron
2007. március 22-24. között rendezték Mosonmagyaróváron a Diáknapokat

A háromnapos rendezvényen nem csak a diákok, hanem a városiak is részt vettek. A Diáknapok alatt a NYME-MÉK első négy karja versengett egymás ellen, míg az ötödévesek a zsűri szerepét vállalták. A zsűriben a hallgatók mellett számos oktató is helyet foglalt. Mint minden évben most is a pólók színével mutatták meg összetartásukat az egyes évfolyamok. Az első évfolyam színe a piros, a második évfolyam a zöld, harmadik évfolyam fehér és a negyedik évfolyam kék színbe öltözött a diáknapok ideje alatt. A számos érdekes verseny feladatok két részre tagozódtak. Voltak olyan feladatok melyeket előre el kellett készíteni az évfolyamoknak és a diáknapok alkalmával csak be kellett mutatniuk. Ilyen feladatok voltak az évfolyamfilmek, kandi kamerák, színdarabok elkészítése. Minden évfolyamnak volt egy "szatelit tanára" aki az évfolyammal csinálta végig a feladatokat. Az úgynevezett tudománytalan konferenciát is ők adták elő a diákság nem kis örömére.

A versenyfeladatok mellett számos egyéb program is várta az Óváron maradtakat, a kajak-kenu válogatott egyes tagjai és Szőke András is idelátogattak a diáknapok alatt. Az ínyencek szombaton megkóstolhatták az évfolyamok által elkészített halpaprikást ahol nem csak az ízt pontozták a zsűrik hanem a tálalást és a hozzá felszolgált bort is. Az utolsó napon a döntő vetélkedőt Szőke András vezette le. Ahol minden évfolyamnak vicces, érdekes feladatokban kellett bizonyítani a rátermettségüket és a kreativitásukat. Mindezek mellett este koncertek várták a hallgatókat. Szombat este fellépett a Bikini, de rajtuk kívül számos másik zenekar részt vett a rendezvényeken. Az egyetemistákból álló Hen House zenekarnak is óriási sikere volt. Az eddig nem elfáradt diákok a saját maguk színeibe öltöztetett "évfolyamkocsmákban" folytathatták a bulizást hajnalig.

A diáknapokat nagyon szoros eredménnyel a Másodév nyerte meg, így az ő diákdékán jelöltjüket, Lévai Etelkát választották meg diákdékánnak. A diákdékáni láncot Ördög Vince dékánúr adta át a nyertes kihirdetése után.

A diáknapok sikeresen záródtak, mindenki számára sokáig emlékezetes marad ez a pár nap.