Vivat Academia Online
http://vaonline.nyme.hu/?cmd=displaystory&story_id=649&format=html&edition_id=25
A mesterlovász könyve
- könyvajánló -
Vincze Judit
PhD hallgató
{storyphoto width="160" height="200" scaling="constrain" prepend="" format="" append="
\"%c\"

%c

 
 
"}
Megjelent "A mesterlovász könyve" című tankönyv Dr. Pongrácz László Alma Materünk egyetemi adjunktusa szerkesztésével.

A Kaposvári Egyetemen a Mezőgazdasági könyvkiállítás és szakmai Konferencia keretében február 8-án ismerhette meg először az olvasóközönség "A Mesterlovász könyve" című munkát, mely a Magyar Agrárkamara jóvoltából, a Szaktudás Kiadó Ház gondozásában jelent meg. Az Agrárkamara ezzel a mesterképzés területen megkezdett munkáját folytatta, kiterjesztve ezt a lovas ágazatra is. Az elméleti oktatás segédanyagát képező tankönyv szerzői-szerkesztői feladataira előző könyve sikere alapján dr. Pongrácz László, egyetemünk mosonmagyaróvári karának adjunktusa kapott felkérést. A Kamarával, valamint a Magyar Lótenyésztő és Lovasszervezetek Szövetségével folytatott egyeztetések után az egyes fejezetek elkészítésében ismert hazai szakemberek vettek részt, így többek között a szintén mosonmagyaróvári dr. Czimber Gyula és az óvári gyökerekkel büszkélkedő dr. Szajkó István.

A 6 fejezetre tagolt 200 oldalas könyv lektorálási feladatait a kaposvári Lovas Akadémia nyugalmazott igazgatója, dr. Hecker Walter és dr. Mentes Katalin állatorvos végezte.

A könyv megjelenése kapcsán dr. Pongrácz László elmondta, hogy rendkívüli megtiszteltetésként érte a felkérés és ennek szellemében igyekezett a feladatnak eleget tenni. Bár a tematikát az Agrárkamara már korábban kidolgoztatta, nagy hangsúlyt helyezett a szakmai szervezetekkel és kollégákkal történő egyeztetésekre. A könyv értékét ugyanis végső soron az dönti el, hogy az oktatás során mennyire tartják használhatónak azt a kollégák. A kaposvári sikeres bemutatkozás mindenesetre bizakodásra ad okot.