címlap interjú krónika kultúra alapállás reflex humor sport In memoriam vers - nemvers hagyományaink korábbi számaink[PDF változat letöltése]
{edition_name}


{storyphoto width="160" height="200" scaling="constrain" prepend="" format="" append="
\"%c\"

%c
fotó: %r (%R)

"}
Diákcentrum a Közgazdaságtudományi Karon
Bizonyára minden egyetemi polgár szomorúan fogadta a hírt, mely szerint 2001 novemberében pénzügyi gondokra hivatkozva beszüntette működését a Diáktanácsadó Központként is ismert egyetemi Diákcentrum. A hallgatói szolgáltatások erősítését célzó igényeket felismerve a Közgazdaságtudományi Kar 2006. április 16-án Kari Tanácsi határozattal kötelezte el magát a hiánypótló iroda létrehozására. 2006. szeptember 1-jén két fővel (Kovács Gergely - irodavezető, és Madár Réka - titkár) nyitotta meg kapuit az "A Soproni Felsőoktatásért" Alapítvány támogatásával létrejött DiákCentrum a kar Erzsébet utcai székházának alagsorában.

Az alapgondolat - mely az indulás óta számos fontos új elemmel gazdagodott - szerint egy olyan szolgáltató centrumot kívántunk létrehozni, mely könnyen megközelíthető, állandó nyitvatartással rendelkezik (hétfőtől csütörtökig az ebédszünet kivételével 8:00-15:30, illetve pénteken 8:00-12:30) és házon belül megtalálható benne minden olyan oktatáshoz kötődő kiegészítő szolgáltatás, amelyre a hallgatóinknak a képzés ideje alatt (vagy akár utána is) szüksége lehet.

Az iroda jelenleg fénymásolási és spirálozási szolgáltatással, valamint jegyzetek és tankönyvek árusításával szolgálja ki a hallgatókat. Áprilistól karriertanácsadással is bővült a paletta; előzetes bejelentkezés alapján Polgár Annamária, Kovács Gergely és Szakály Tamás tanácsadók várják a végzős hallgatókat, hogy felvértezhessék őket a munkaerőpiacon való sikeres érvényesüléshez szükséges legfontosabb ismeretekkel. Az elhelyezkedés nehézségeivel küzdők számára az irodához tartozó hirdetőtáblákon rendszeresen megjelenő ösztöndíj- és álláslehetőségek miatt is érdemes bennünket felkeresni, on-line formában pedig a http://practise.nyme.hu honlapon állunk az álláskeresők és kínálók rendelkezésére. További on-line szolgáltatásként tervezzük albérlet-börze és használt jegyzet-börze szolgáltatás indítását is.

Irodánk gondozza karunk "NYME KTK" néven regisztrált iWiW profilját is (köszönet érte Musza Anikónak), amelyre szeretettel várunk minden egykori és jelenlegi hallgatót és kollégát, hogy csatlakozzanak az immár 1591 "ismerőst" felvonultató táborhoz. Az iroda célul tűzte ki továbbá, hogy támogatja a karunkon kibontakozó tudományos hallgatói fórumokat, így elsőként a sorban otthont adunk a Magyar Közgazdasági Társaságnak is. Készülő honlapunkon szeretnénk bemutatni minden olyan öntevékeny csoportot, amelyek tevékenységükkel gazdagítják karunk hallgatóinak közösségi életét.

Terveink között szerepel még irodaszerek árusításával is bővíteni szolgáltatásaink palettáját, valamint a kari arculati elemeket tartalmazó ajándéktárgyak is a DiákCentrumban lesznek megvásárolhatók.

A DiákCentrum állandó tevékenységei mellett időszakos rendezvényeket is kínál. 2006. november 21-én "A Nyugat-Dunántúli Régió I. Regionális Állásbörzéje" rendezvény keretein belül hagyományteremtő szándékkal felkészítő napot tartottunk a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban, ahol az álláskeresést segítő előadásokkal, grafológiai tanácsadással (köszönet érte Szabóné dr. Pataky Eszter Tanárnőnek) álltunk az érdeklődők rendelkezésére. Terveink között szerepel még egy előadássorozat, illetve egy szabadon választható kurzus indítása is, melyek hallgatóink karrierépítését szolgálják.

Szolgáltatásaink kialakításánál természetesen a hallgatói igényekhez igyekszünk igazodni, így akár személyesen, akár az irodában kihelyezett kérdőíveken, akár a kovacs.gergely@ktk.nyme.hu e-mail címen, illetve az említett iWiW felületen örömmel fogadunk minden olyan javaslatot, amellyel közelebb kerülhetünk az elvárásokhoz.