Vivat Academia Online
http://vaonline.nyme.hu/?cmd=displaystory&story_id=662&format=html&edition_id=25
Volt apáczaisok találkozója, 2007.
Nagy Mónika
{storyphoto width="160" height="200" scaling="constrain" prepend="" format="" append="
\"%c\"

%c

 
 
"}
Megkaptam a meghívóm a VAHE-ra. Immár második alkalommal rendezték meg a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karon a Volt Apáczais Hallgatók Estéjét.

Volt apáczais hallgató. Igen, ez nekem szól.

Néha elgondolkodom. Volt idő, amikor Tanítóképzőnek hívták, aztán tagja lett az Egyetemnek, majd a neve is megváltozott. Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar. Csak így. Máskor nem azon töprengek, mi volt vagy mi lett a neve, egyszerűen csak emlékezem. Az itt eltöltött évek jelentenek nekem valamit. A társak, a kapcsolatok, az élmények.

A viszontlátás élménye meghatározó. Jókedvében az ember ilyenkor olyan neszt szeretne valahogy előidézni, amilyet a harmat tud létrehozni, ahogy Tamási Áron írja. Hallhatatlant, de mégis örömhordozót.

Az örömteli együvé tartozás élményét az arcokon látni. Kedves tanárunkra figyelve, vagy a régi fényképeket nézve.

Minden VAHE-s rendelkezik egy rendhagyó leckekönyvvel, amiben évente egy-egy aláírás kerül a zenés-táncos szemináriumhoz. A hűség leckekönyve. "Minden részlet együttéve sem teheti ki az egészet" (Füst Milán). Bár az itt eltöltött évek nem jönnek vissza, de ez a rendezvény kiválóan alkalmas arra, hogy a közös múltat néhány óra erejéig közös jelenné próbáljuk tenni. Végül is a TK-s életérzés TK-s életérzés marad: jövőre is itt leszek!