címlap interjú krónika kultúra alapállás reflex humor sport In memoriam vers - nemvers hagyományaink korábbi számaink[PDF változat letöltése]
{edition_name}


{storyphoto width="160" height="200" scaling="constrain" prepend="" format="" append="
\"%c\"

%c
fotó: %r (%R)

"}
Lelki vitamin Kapuváron

IV. éves közgazdászhallgató vagyok Sopronban. Ha időm engedi, kezembe veszek egy könyvet és olvasok. VERSEKET. Csupa nagybetűvel írtam, mert az én életemben olyan helyet foglalnak el, hogy kijár nekik ez a megtiszteltetés. Miért kötődöm ennyire a versekhez? A válasz egyszerű: "A verseket olvasó és szerető ember, kereső. Keresi másban a hangját, a szavait, az arcát, hogy társra leljen."

Így talán magától értetődő, hogy tagja lettem a szülővárosomban, Kapuváron működő Versmondó Stúdiónak. 2005 októberétől pedig a stúdió vezetője lettem. Számomra ez megtiszteltetés, kihívás és egyben egy kicsit küldetés is. Szeretném megszerettetni a verseket kicsikkel és nagyokkal egyaránt. Ma már nem túl "divatos" hobbi az olvasás a fiatalok körében, ezért nekem az a célom, hogy egy kis reklámot csináljak az olvasásnak, és főleg a verseknek.

Kapuváron a városi rendezvények, műsorok, megemlékezések állandó résztvevői vagyunk. De kaptunk már a környező falvakból is meghívásokat.

Egyszer egy színész azt mondta nekem, hogy a vers a lélek vitaminja. Én is ezt vallom. Úgy gondolom, a mai világban nagyon sok ember, gyerek szenved ebben az értelemben vett vitaminhiányban. Rajtuk szeretnék segíteni. A megoldás mindenki könyvespolcán megtalálható.

Egy szabály van, ez az én szabályom: a verset nem kell keresni, a vers megtalál Téged!