címlap interjú krónika kultúra alapállás reflex humor sport In memoriam vers - nemvers hagyományaink korábbi számaink[PDF változat letöltése]
{edition_name}


{storyphoto width="160" height="200" scaling="constrain" prepend="" format="" append="
\"%c\"

%c
fotó: %r (%R)

"}
Ünnepség a University of British Columbia-n

2007. június 14-16-án, Vancouverben az '56-ban Sopronból elmenekült 200 hallgató és több oktató befogadásának 50. évfordulóját ünneplik.

Az ünnepségsorozatra egyetemünkről Prof. Dr. Faragó Sándor rektor mellett az Erdőmérnöki- és Faipari Kar dékánja utazik, illetve a delegáció tagja Dr. Wesztergom Viktorné, az FMK hivatalvezetője is. Valamennyien angol nyelvű előadással is szerepelnek a UBC által szervezett rangos eseményen.

A Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztériumot Benedek Fülöp államtitkár, az Országos Erdészeti Egyesületet Dr. Pethő József elnök képviseli.

Az ünnepelt soproni diákok között ott lesz Prof. Dr. Gratzer Miklós, egyetemünk díszdoktora is, aki októberben betegsége miatt nem ünnepelhetett velünk, s akit időközben a Magyar Köztársaság nevében "A Szabadság Hőse" emlékéremmel tüntettek ki. Az emlékérem mellé járó oklevél azt igazolja, hogy a kitüntetett 1956 októberében, majd a megtorlás sötét korszakában a szabadság, az emberi méltóság és a nemzeti összefogás melletti kiállásával példát adott hazaszeretetből. Az elismerő oklevelet és emlékérmet Draskóy György, Hajdu Csaba és Rétfalvi László is átvehette. Mindannyiuknak gratulálunk, s köszönjük, hogy öregbítették az Alma Mater hírnevét.