Vivat Academia Online
http://vaonline.nyme.hu/?cmd=displaystory&story_id=719&format=html&edition_id=26
Valétálás Fehérváron
Dr. Engler Péter
dékánhelyetttes
{storyphoto width="160" height="200" scaling="constrain" prepend="" format="" append="
\"%c\"

%c

 
 
"}
2007. május 12-én este a Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karán ismét felcsendült a Gaudeamus igitur... mindnyájunk számára oly kedves dallama.

Felsorakoztak végzős hallgatóink diáktársaik koszorújában, hogy a selmeci-soproni és fehérvári diákszokások szerint, részt vegyenek valétálási ünnepségünkön. Tanítványaink elindultak azon az úton, mely az elválást jelenti, a búcsúzást a vidám, olykor szorongató, ám az emlékekben mindig derűsen visszatérő diákélettől, az Alma Matertől, és a királyi várostól, Alba Regiától.

A kar épülete előtt Zakar György végzős valétaelnök búcsúzott az iskolától, majd Dr. Engler Péter oktatási dékánhelyettes az emlékezés, a számvetés és a jövőbe tekintés jegyében köszöntötte a valétáló és ballagó hallgatókat. Oravecz Gábor az itt maradók nevében köszönt el a valétálóktól. Ezt követően szalamanderes, fáklyás felvonulással és a Polgármesteri Hivatal előtti kis ünnepséggel vettek búcsút a várostól. Itt Dr. Csapó Csilla alpolgármester asszony és Hajdú Péter végzős hallgató beszélt a városról, a városhoz kapcsolódó emlékekről.

A valétálás záró eseményeként a Szekszárdi Kapunál az alsóbb éves hallgatók "kirúgták" a városból a végzősöket. Az idei valétálás is kellemes hangulatú bállal zárult.