Vivat Academia Online
http://vaonline.nyme.hu/?cmd=displaystory&story_id=728&format=html&edition_id=26
"Édes élet" a Benedek Elek Pedagógiai Karon
Kiss Violetta és Lukács Kármen
III. évfolyamos hallgatók (NYME BPK)
{storyphoto width="160" height="200" scaling="constrain" prepend="" format="" append="
\"%c\"

%c

 
 
"}
Jótékony célú süteményvásárt rendeztek a Szociálpedagógiai Szakkollégium hallgatói a NYME Benedek Elek Pedagógiai Karán.

Illatozó süteménycsodák csalogatták a pedagógiai kar dolgozóit és hallgatóit május 2-án délben az intézmény földszinti aulájába. Torta szeletek, muffinok, piskóták és egyéb különlegességek sorából választhattak azok, akik úgy döntöttek, hogy a darabonként 50-100 Ft-ért árusított finomságok vásárlásával támogatják a Szociálpedagógiai Szakkollégium tervét, és hozzájárulnak a parkban található, elhanyagolt filagória felújításához.

A jótékony célú süteményvásár ötlete a Szociálpedagógiai Szakkollégium tagjainak fejében fogalmazódott meg. A filagória felújítása, elképzeléseik szerint, lehetőséget ad szemináriumi órák tartására a szabadban. Nekiláttak a szervezésnek, és az épületben lépten-nyomon plakát hirdette a sütemény akciót: lehet hozni vásárolt vagy saját készítésű süteményt, melyek jutányos áron megvásárolhatók. A kezdeményezés végül nem várt sikert hozott. Számtalan kari dolgozó, tanár és diák sürgött-forgott a konyhájában hétvégén, azért, hogy a kijelölt napon jelentős mennyiségű finomsággal örvendeztessék meg a szervezőket és az édesszájú jótékonykodókat. A vendégek 12 órától 15 óráig vásárolhattak a süteményekből, melyeket akár a helyszínen, terített asztal mellett el is fogyaszthattak.

Az édesség mellé egy-egy jó kávé, vagy tea is járt, amit a - kari HÖK támogatásával működő - Teaház biztosított, halk zene kíséretében.

A mozgalmas délután folyamán mintegy 200 fő fordult meg vásárlóként a süteményes pultoknál, végül köztük, és a sütemények alkotói között értékes ajándékokat sorsoltak ki a szervezők. Mivel nem minden sütemény kelt el, a Szakkollégium tagjai úgy gondolták, hogy a soproni hajléktalan szálló lakóit is megörvendeztetik egy kis édességgel.

A süteményvásár szervezői végül elégedettek lehettek, az akciójuk sikerült, 46.000 Ft. gyűlt ­össze a kerti filagória felújítására. Ebben a munkában majd a Faipari Mérnöki Kar hallgatóinak segítségére, szaktudására is számítanak.

A rendezvény főszervezője, Lukács Kármen szociálpedagógus hallgató elmondta, hogy a dr. Bodnár Gabriella tanárnő vezetésével alakult Szociálpedagógiai Szakkollégium egy új kezdeményezés, mely jelenleg 9 hallgató taggal működik. Céljaik között szerepel többek között a szakmai munka élénkítése, a szakirodalmi gyűjtemény bővítése, szakmai programok szervezése, valamint az oktatók és a hallgatók segítése. Az intézményben egy társalgó kialakítását is tervezik, ahol a továbbiakban a megbeszéléseiket folytathatnák. Fontosnak tartják még, hogy az egyetem többi karával jó kapcsolatot alakítsanak ki, éppen ezért nagy örömükre szolgált, hogy a süteményvásárra az egyetem más karairól is ellátogattak.