címlap interjú krónika kultúra alapállás reflex humor sport In memoriam vers - nemvers hagyományaink korábbi számaink[PDF változat letöltése]
{edition_name}


{storyphoto width="160" height="200" scaling="constrain" prepend="" format="" append="
\"%c\"

%c
fotó: %r (%R)

"}
Új közösség születése
avagy a III. NYME "Aludj máskor!" 24 órás vetélkedő
Mosonmagyaróvár, NYME-MÉK Biotechnológia Oktató és Bemutató Központ parkolója, 2007. április 25. reggel 7.00 óra. Mintegy negyedórás várakozás után indul el kis csapatunk Sopronba. Hova is tartunk, mi vár ránk? Záporoznak a kérdések, miközben az első sör elfogyasztása hozza magával a másodikat. Körülbelül 40 fő utazik a buszon. Első- , másod- és negyedévesek. Ők azok, akik képviselhetik a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karát a III. NYME "Aludj máskor!" 24 órás vetélkedőn.

Mielőtt elmerülnénk a részletekben, szükséges megemlíteni az előzményeket. A vetélkedő ötlete három évvel ezelőtt "pattant ki" az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat vezetőinek fejéből, megteremtve a lehetőségét annak, hogy a különböző karok hallgatói találkozhassanak egymással. Az elsőt Sopronban, a másodikat Győrben, a legutóbbit pedig újra Sopronban rendezték. Ami karunk résztvevőit illeti, elmondható, hogy az elmúlt két év hagyománya alapján az Óvári Gazdász Hallgatói Napok győztes évfolyama szerez jogot a részvételre a vetélkedőn. Az idei a másodévfolyam lett volna, de vezetőik úgy döntöttek, hogy teret adnak más évfolyam vezető személyiségeinek is. Elsősorban a negyedévesekre gondoltak. Jól döntöttek.

A bevezetés után térjünk vissza utunkra. Sopronba érve elfoglaltuk a Sportcsarnokban nekünk fenntartott helyet - bár akkor és most sem tudjuk melyik csapat a NYME-MTK - rövid vásárlás és díszítés után kezdődhetett a vetélkedő, mely szerda délelőtt 10 órától csütörtök délelőtt 10 óráig tartott. Hihetetlen hangulat, hatalmas teljesítmények, rendkívüli kreativitás jellemezte a vetélkedőt. Két elnyűhetetlen játékvezetőnk pedig csak osztotta és osztotta a feladatokat. Volt itt minden! Filmforgatás, színdarab, stand up commedy, szinkronizálás, hajóépítés, kétéltű jármű építése, sportvetélkedő, szépségverseny, táncverseny, zenekari bemutató, sálkötés, cirkuszi bemutató, szabaduló bűvész show, pankráció, vetkőzés, villámkérdések, paródiák, versmondás, éneklés, tudományos előadás, óriás hamburgerkészítés, terepasztal építés, repülő show, reggeli torna, kabala állat és még sok-sok egyéb feladat. Persze voltak holtpontok is, ami leginkább italfogyasztásunkkal állt egyenes arányban, de az a társaság járt jól, aki reggel jól hajrázott.

A verseny mindvégig kiélezett volt az ATK, a KTK és a MÉK csapatai között. Hol az egyik csapat, hol a másik csapat vezetett 1-1 ponttal. A KTK éles kritikájára a MÉK csapata egy hihetetlen hajrával válaszolt, aminek eredményeképpen a tavalyi második helyezés után idén megnyerte a vetélkedőt, és nem azért, mert még a mentősök is nekik szurkoltak...

A 24 óra alatt az egész csapat olyan új közösséggé formálódott, amihez hasonlót nem látott mostanában Mosonmagyaróvár. Ez az élmény összetartja őket, nem szakadnak szét, és egyre többen szeretnének közéjük tartozni. Reméljük, így is marad, hiszen még tart ez a folyamat, amit majd egy 24 órás Duna-parti Party-val ünnepelünk meg a vizsgaidőszak végén.

Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy itt legyünk, köztük a kari vezetőségnek a buszért, majd a vetélkedő utáni fogadásért, valamint az Egyetemi Hallgatói Önkormányzatnak a szervezésért és a zsűrinek a korrekt pontozásért. Ugyanakkor szeretnénk felhívni az FMK és EMK hallgatóinak, hogy ők otthon voltak, így akár két csapatot is kiállíthattak volna. De sajnos ők tényleg otthon voltak, és nem a csarnokban... Jövőre, és ez csak egy javaslat, reméljük, hogy Székesfehérváron találkozunk, már csak azért is, mert utazni szeretnénk...

Végezetül nem maradt más, mint hogy mindenkinek jó vizsgaidőszakot kívánjak, sikeres vizsgákat és jó szerencsét! Akarom mondani:

Jó fejést!