címlap interjú krónika kultúra alapállás reflex humor sport In memoriam vers - nemvers hagyományaink korábbi számaink[PDF változat letöltése]
{edition_name}


{storyphoto width="160" height="200" scaling="constrain" prepend="" format="" append="
\"%c\"

%c
fotó: %r (%R)

"}
Beszámoló a XXVIII. OTDK-án A Faipari Mérnöki Kar hallgatói által elért eredményekről
Az Országos Tudományos Diákköri Tanács kétévente rendez konferenciát. Tizenhat szekcióban több mint háromezer hallgató jelentkezett az ország valamennyi felsőoktatási intézményéből. Hallgatóink az Agrártudományi és a Művészeti szekcióban szerepeltek szép eredménnyel.

A Faipari Mérnöki Kar 16 hallgatója nevezett az Agrártudományi Szekcióba, melyet a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centruma rendezett 2007. április 16-18-a között.

A Faipari Mérnöki Kar Alkalmazott Művészeti Intézetének képviseletében 6 hallgató indult a Művészeti szekció festészet, grafika, iparművészet és térplasztika tagozataiban. A Művészeti szekciót a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán rendezték.

A Faipari Mérnöki Kar hallgatói a következő eredményeket érték el:

Agrártudományi Szekció, Erdészeti és Faipari tagozat:
II. hely: Garab József: Az Askenázi-féle tönkremeneteli elmélet kísérleti adatokon nyugvó ellenőrzése, témavezető: Dr. Szalai József egyetemi tanár
II. hely: Palkovics Márta
III. Horváth László
FATE Különdíj 1.: Németh Viktória
FATE Különdíj 2.: Konfár Roland

Agrártudományi Szekció, Agrárinformatikai tagozat:
II. hely: Bausz Ákos

Művészeti Szekció, Iparművészeti tagozat:
I. hely: Koros Péter és Nyilas Kálmán formatervező szakos hallgatók

A zsűri értékelése szerint valamennyi hallgató - nem csak a helyezettek- jól felkészült, és szép előadásokat tartottak. Dicséret illeti valamennyi résztvevőt. A szép szereplés mögött a 2005. és a 2006. évi kari konferencia színvonalas dolgozatai húzódnak meg, hiszen csak a házi konferencián elért eredmények alapján indulhattak hallgatóink az országos megmérettetésen. A következő kari TDK konferenciára 2007. december 6-án kerül sor. Ezúton is bátorítjuk hallgatóinkat, hogy csatlakozzanak a TDK-mozgalomhoz. Munkájukat, ha szerény mértékben is, de a kar anyagilag támogatja.

A Faipari Mérnöki Kar TDK szervezete gratulál a díjazott hallgatóknak.