Vivat Academia Online
http://vaonline.nyme.hu/?cmd=displaystory&story_id=746&format=html&edition_id=26
Beszámoló a XXVIII. OTDK-án A Faipari Mérnöki Kar hallgatói által elért eredményekről
Divós Ferenc
a Kari TDK szervezet vezetője
{storyphoto width="160" height="200" scaling="constrain" prepend="" format="" append="
\"%c\"

%c

 
 
"}
Az Országos Tudományos Diákköri Tanács kétévente rendez konferenciát. Tizenhat szekcióban több mint háromezer hallgató jelentkezett az ország valamennyi felsőoktatási intézményéből. Hallgatóink az Agrártudományi és a Művészeti szekcióban szerepeltek szép eredménnyel.

A Faipari Mérnöki Kar 16 hallgatója nevezett az Agrártudományi Szekcióba, melyet a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centruma rendezett 2007. április 16-18-a között.

A Faipari Mérnöki Kar Alkalmazott Művészeti Intézetének képviseletében 6 hallgató indult a Művészeti szekció festészet, grafika, iparművészet és térplasztika tagozataiban. A Művészeti szekciót a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán rendezték.

A Faipari Mérnöki Kar hallgatói a következő eredményeket érték el:

Agrártudományi Szekció, Erdészeti és Faipari tagozat:
II. hely: Garab József: Az Askenázi-féle tönkremeneteli elmélet kísérleti adatokon nyugvó ellenőrzése, témavezető: Dr. Szalai József egyetemi tanár
II. hely: Palkovics Márta
III. Horváth László
FATE Különdíj 1.: Németh Viktória
FATE Különdíj 2.: Konfár Roland

Agrártudományi Szekció, Agrárinformatikai tagozat:
II. hely: Bausz Ákos

Művészeti Szekció, Iparművészeti tagozat:
I. hely: Koros Péter és Nyilas Kálmán formatervező szakos hallgatók

A zsűri értékelése szerint valamennyi hallgató - nem csak a helyezettek- jól felkészült, és szép előadásokat tartottak. Dicséret illeti valamennyi résztvevőt. A szép szereplés mögött a 2005. és a 2006. évi kari konferencia színvonalas dolgozatai húzódnak meg, hiszen csak a házi konferencián elért eredmények alapján indulhattak hallgatóink az országos megmérettetésen. A következő kari TDK konferenciára 2007. december 6-án kerül sor. Ezúton is bátorítjuk hallgatóinkat, hogy csatlakozzanak a TDK-mozgalomhoz. Munkájukat, ha szerény mértékben is, de a kar anyagilag támogatja.

A Faipari Mérnöki Kar TDK szervezete gratulál a díjazott hallgatóknak.