címlap interjú krónika kultúra alapállás reflex humor sport In memoriam vers - nemvers hagyományaink korábbi számaink[PDF változat letöltése]
{edition_name}


{storyphoto width="160" height="200" scaling="constrain" prepend="" format="" append="
\"%c\"

%c
fotó: %r (%R)

"}
Formába fogott levegő
Koros Péter - Nyilas Kálmán (Széltolók)
Szélenergia befogása: A cél a levegőben mozgó testek tanulmányozására alapozva az áramló levegőben rejlő energiák átalakítása vagy felhasználása az általunk tervezett "adapterek" segítségével. (Részlet a munkafolyamatot összefoglaló dolgozatból)

Koros Péter és Nyilas Kálmán (AMI) a Pécsi Egyetem Művészeti Kara által április 12-14-én rendezett Országos Művészeti Diákköri Konferencián az iparm?vészeti szekcióban első helyezést ért el.

Az Alkalmazott Művészeti Intézetben 2006 novemberében megrendezett intézményi TDK-ról 7 hallgató 6 pályaművel képviselte egyetemünket.

Noha a harkai platón megrendezett "széltolásról" a Széltolók erősen hiányolták a szelet, az akció mégsem maradt el. Néhány gyengécske fuvallat is elég volt a sárkányok felélesztéséhez és a háromkerekű buggy megmozdításához.

A program mégis a sípályán folytatódott, ahol szélenergia helyett gravitációs hajtóművet alkalmaztak a Széltolók, beváltva a meghívóban tett ígéretüket (lásd fent).