Vivat Academia Online
http://vaonline.nyme.hu/?cmd=displaystory&story_id=795&format=html&edition_id=40
Óriási érdeklődés volt a második innoLignum Sopron iránt
Pakainé dr. Kováts Judit
intézetigazgató helyettes, egyetemi docens
{storyphoto width="160" height="200" scaling="constrain" prepend="" format="" append="
\"%c\"

%c

 
 
"}
Több mint 8 ezren látogattak ki a szeptember 3-5. között megrendezett, ingyenes InnoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásárra, valamint a hozzá kapcsolódó rendezvénysorozatra.

A soproni MKB Aréna több mint 160 kiállítónak adott helyet e három nap alatt, közel 8 ezer négyzetméteren sorakoztak a standok. Nemcsak a szakmai vásár iránt volt nagy az érdeklődés, hanem az azt kísérő egyéb programokat is sokan látogatták: a Faipari Mérnöki Kar intézetei szervezésében konferenciák (Megújuló Energia Konferencia, Faipari Marketing Konferencia, Faépítészeti Konferencia), kommunikációs tréning és több bemutató is sor került.

A kiállítás kisterme adott otthont a nonprofit szervezeteknek, a Nyugat-magyarországi Egyetem képviselőinek, a családi programoknak, valamint az Európai Erdők Hete rajz- és fotópályázat vándorkiállításának.

A Faipari Mérnöki Kar Gépészeti Intézete, Fa- és Papíripari Technológiák Intézete, Építéstani Intézete, Terméktervezési és Gyártástechnológiai Intézete, valamint az Alkalmazott Művészeti Intézet mutatta be kutatásainak eredményeit, hallgatóinak munkáit. Nemcsak a szakmai közönség, hanem a lakosság is nagy érdeklődéssel tekintette meg a maketteket, fából készült gyermekjátékokat. A Faipari Mérnöki Kar büszkén figyelte volt hallgatói - Markó Gábor, Taschner Róbert és Megyesi Koppány - önálló standjait, munkáit és sikereit a szakmai életben. A NYME-FMK tervező hallgatója, Tari Attila második alkalommal nyerte el az innoLignum SOPRON közönség díját.

A kiállítást az Erdőmérnöki Kar Erdővagyon-gazdálkodási Intézete is színesítette, standjuk elsősorban a gyermekeket és családokat szólította meg. Felhívták a figyelmet a fa üvegházhatást okozó gázok megkötésében és életünkben betöltött rendkívüli szerepére. A tavalyi évben nagy sikert aratott az Erdészeti Múzeum Interaktív Erdei Élménypályája, idén „Kincsünk az Erdő” családi programján, kicsik és nagyok 9 állomásponton játszva ismerkedhettek meg az erdő csodálatos világával, elkészíthették saját erdejüket, megismerhették egy 250 éves tölgyfa történetét, a famegmunkálás évgyűrűit, valamint égetett faképet is készíthettek.

A Benedek Elek Pedagógiai Kar leendő óvónői gyöngyöt fűztek, erdei termésekből nyakláncokat készítettek a gyerekekkel.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium - az Európai Erdők Hete alkalmából - „Mesél az erdő” címen rajz- és fotópályázatot hirdetett az Effix-Marketing Kft. szervezésében. A beérkezett rajzok legszebbjeiből készült vándorkiállítás nyolcadik állomását tekinthették meg a látogatók az Erdészeti és Faipari Szakvásáron és Rendezvénysorozaton.

Sokak egybehangzó véleménye, hogy jó volt újra Sopronba jönni, újra találkozni, a vásár és rendezvénysorozat elérte célját: egyszerre volt innovációs erőtér és a baráti találkozók színtere. Jövőre ugyanitt…