Vivat Academia Online
http://vaonline.nyme.hu/?cmd=displaystory&story_id=833&format=html&edition_id=41
A Benedek-kar vendége volt a Gori Egyetem rektora
S. Takács Judit
{storyphoto width="160" height="200" scaling="constrain" prepend="" format="" append="
\"%c\"

%c

 
 
"}

Elfogadta a Benedek Elek Pedagógiai Kar, valamint Dr. Varga László egyetemi docens meghívását, és a kar november 18-i tudomány napi rendezvényén személyesen mutatta be Grúziát, illetve saját felsőoktatási intézményét a Gori Egyetem rektora, Dr. Zaza Tsotniashvili.

A rektor „Georgia, Education in Georgia, Gori University” című, angol nyelvű előadásában ismertette egyetemének történetét, kitérve arra is, hogy a 2008-as grúz-orosz háború idején bombatámadás érte az egyetem központi épületét, mely súlyosan megrongálódott és az adminisztrációs anyag egy része is megsemmisült. Azóta túljutottak a válságon és töretlen hittel, lendülettel folytatják a munkát a 85 oktatót és 1824 hallgatót magában foglaló intézményben.

A Nyugat-magyarországi Egyetem karait, képzési szerkezetét Prof. Dr. Neményi Miklós tudományos és külügyi rektorhelyettes mutatta be a jelenlévő hallgatóságnak. A grúziai rektor látogatása során szó is esett a két felsőoktatási intézmény együttműködési lehetőségeiről, melyet mindkét fél szeretne kihasználni a jövőben. Ennek jelzéseképpen közösen koszorúzta meg a Benedek Elek Pedagógiai Kar előtt található Benedek Elek-szobrot Dr. Zaza Tsotniashvili, rektor és Dr. Katona György, a vendéglátó kar dékánja.

S. Takács Judit

PR-munkatárs