Vivat Academia Online
http://vaonline.nyme.hu/?cmd=displaystory&story_id=861&format=html&edition_id=42
Majdnem a csúcson
By Kovács Tamás
{storyphoto width="160" height="200" scaling="constrain" prepend="" format="" append="
\"%c\"

%c

 
 
"}
Közgazdász hallgatók országos sikere

Tizenöt csapat közül a második helyen végzett a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának négy hallgatója a február első hétvégéjén megrendezett győri Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen.

A verseny célja, hogy egy magyarországi vagy magyar vonatkozású pénzügyi probléma megoldása során a versenyen résztvevő leendő közgazdászok számára lehetőséget nyújtson az iskolapadban megszerzett tudásuk gyakorlatban való kamatoztatására, a csapatszellem erősítésére, kommunikációs képességeik és kreativitásuk fejlesztésére, illetve arra, hogy felmérhessék, hogy egy összetett pénzügyi feladat esetén mennyire képesek átlátni az összefüggéseket és az egyes szakterületek összekapcsolódását.

A csapatoknak idén a MASPED Logisztika Kft. nevében kellett komplett árajánlatot készíteniük egy zártkörű logisztikai tenderre. A diákok egy teljes napon át küzdöttek a verseny első fordulóját jelentő vezetői összefoglaló és Excel-modell sikeres összeállításán, majd másnap a második fordulóban szóban prezentálták elképzeléseiket a szakmai zsűri előtt. A csapatok a versenyen fantázianévvel indultak, így a zsűri egészen az eredményhirdetésig az értékelés egyetlen fázisában sem tudta, hogy melyik intézmény csapatával van dolga.

- Óriási élményt és persze nagy kihívást jelentett számunkra a verseny. A prezentáció és a zsűri kérdései után kissé lehangoltan vártuk az eredményhirdetést, de utána persze az önbizalmunk hamar helyre állt. Örülünk, hogy kipróbálhattuk magunkat a pénzügyek gyakorlatiasabb világában is – mesélték a soproni közgazdász hallgatók, akik az aranyérmes gödöllői csapat után állhattak fel a dobogó második fokára.