Vivat Academia Online
http://vaonline.nyme.hu/?cmd=displaystory&story_id=893&format=html&edition_id=43
Második helyen a KTK csapata
By Csiha Tünde Noémi
{storyphoto width="160" height="200" scaling="constrain" prepend="" format="" append="
\"%c\"

%c

 
 
"}
Nyolcadik alkalommal rendezte meg a győri Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara és Szakkollégiuma az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyt.

Idén 15, főiskolásokból és egyetemistákból álló csapat indult a február 5-7. között megrendezett megmérettetésen, ahol a feladat egy magyarországi pénzügyi probléma megoldása volt. A versenyen elért eredménye alapján a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának csapata a dobogó második fokára léphetett.

A verseny célja, hogy egy magyarországi vagy magyar vonatkozású pénzügyi probléma megoldása során a versenyen résztvevő leendő közgazdászok számára lehetőséget nyújtson az iskolapadban megszerzett tudásuk gyakorlatban való kamatoztatására, a csapatszellem erősítésére, kommunikációs képességeik és kreativitásuk fejlesztésére, illetve arra, hogy felmérhessék, egy összetett pénzügyi probléma felmerülésekor mennyire képesek átlátni az összefüggéseket és az egyes szakterületek összekapcsolódását.

A 2010-ben versenyző csapatoknak a Masped Logisztika Kft. versenytárgyalására kellett komplett árajánlatot készíteniük, amely négy részfeladatból állt: el kellett készíteniük egy, az árajánlat képzésére alkalmas Excel-modellt, javaslatot kellett tenniük a megvalósítandó projekt finanszírozására, valamint ehhez kapcsolódóan kellett eredmény kimutatást és cash flow-t készíteniük. Az írásbeli forduló után minden csapat lehetőséget kapott arra, hogy prezentálja saját üzleti tervét.

Küldő intézményeik képviseletében tizenöt négyfős csapat mérte össze a tudását, és három határon túli intézmény is képviseltette magát a rangos megmérettetésen. A csapatok a versenyen fantázianévvel indultak, így a zsűri egészen az eredményhirdetésig az értékelés egyetlen fázisában sem tudta, hogy melyik intézmény csapatával van dolga.

A versenyben a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának négy pénzügy szakos hallgatójából álló csapata (az ötödéves Krancz Adél és Vajay Zsuzsanna, valamint a harmadéves BSc-s Vajay Julianna és Légler Nikoletta) a dobogó második fokára állhatott. (Első helyen a gödöllői Szent István Egyetem végzett, a harmadik helyezés pedig a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem csapatáé lett.)

- Óriási élményt és persze nagy kihívást jelentett számunkra a verseny. A prezentáció és a zsűri kérdései után kissé lehangoltan vártuk az eredményhirdetést, de utána persze az önbizalmunk hamar helyreállt. Örülünk, hogy kipróbálhattuk magunkat a pénzügyek gyakorlatiasabb világában is – mesélték a soproni közgazdász hallgatók.

- Büszkék vagyunk a lányokra, legutóbb Pécsen hatodik helyen végzett a csapatunk, most viszont egyetlen kivétellel a legnagyobb egyetemek jól felkészült csapatait is mind magunk mögé utasítottuk. Ez jó érzéssel tölt el mindannyiunkat, pozitív visszaigazolást jelent az intézetünkben folyó munkáról - mondta Dr. Vágyi Ferenc, a Pénzügyi és Számviteli Intézet igazgatója, aki kollégáival, Kovács Tamással és Dr. Szóka Károllyal vett részt a felkészítésben.