Vivat Academia Online
http://vaonline.nyme.hu/?cmd=displaystory&story_id=895&format=html&edition_id=43
Megnyílt a Nyugat Étterem
By Csiha Tünde Noémi
{storyphoto width="160" height="200" scaling="constrain" prepend="" format="" append="
\"%c\"

%c

 
 
"}
Április 1-jén avatták a Nyugat-magyarországi Egyetem új éttermét, a Nyugat Éttermet.

- A diákhotel szállóvendégeinek az ellátása miatt fordult meg a fejünkben az a gondolat, hogy nyitni kellene egy ételbárt – mondta Polgár Rudolf, az éttermet működtető Universitas Fidelissima Kft. ügyvezető igazgatója. – Fontos szempontnak tartottuk azt is, hogy a hallgatók számára megfelelő étkezési lehetőséget biztosítsunk. Az igényfelmérés és az észrevételek alapján a szolgáltatások köre bővült, és végül egy korszerű, modern eszközökkel felszerelt étterem került kialakításra, amely rendezvényeket is képes befogadni. Az étlapot úgy állítottuk össze, hogy a standard éttermi fogásoktól a magasabb kulináris értéket képviselő összeállításokig minden helyet kapjon benne. Az „a la carte” és a napi ajánlat mellett a hallgatóknak campus étlappal kedveskedünk, amely a velős pirítóstól a füstölt csülökig minden ínyencséget felsorakoztat. Említésre méltó, hogy van egy olyan desszertünk is, amelyet a cukorbetegek mellett az ételintoleranciában (pl. lisztérzékenységben szenvedők is fogyaszthatnak).

A séfet nem kell bemutatni a közönségnek: Török Ferenc több mint 30 éve van a pályán. Dolgozott már a kópházai Tercia Elegant-ban, a Fehér Rózsában, a Fertődi Gránátosban, de Ausztriában is megállta a helyét. Onnan hozta osztrák burgonyasaláta receptjét és egy Magyarországon még kuriózumnak számító, csupros mézzel kínált desszertet, a „Szerecsent köntösben”.

- Az induló étlap összeállításánál korábbi tapasztalataimra hagyatkozva szeretnénk megfelelni vendégeink elvárásainak. Széles kínálatunk alapját mindenekelőtt a hungaricumok alkotják: a magyar szürke marha, a mangalica, olyan magyar halfajták, mint a ponty, a fogas, a pisztráng, vagy a szürkeharcsa. A vadhúsok közül elsősorban fácánt, szarvast, és amennyiben lesz rá igény, vaddisznót kínálunk. A magyar háztáj, erdeink és vizeink élővilágára épülő étlapunkat más nemzetek étkeivel egészítettük ki, így az olasz panacottától a magyar mákos gubáig sok minden helyet kapott benne – árulta el a séf.