Vivat Academia Online
http://vaonline.nyme.hu/?cmd=displaystory&story_id=928&format=html
A geo munkatársa a Franciaországi ultrafutó világbajnokságon
By B. Szalai Andrea
{storyphoto width="160" height="200" scaling="constrain" prepend="" format="" append="
\"%c\"

%c

 
 
"}
Máténé Varju Edit a GEO tanulmányi előadója nem mindennapi sportteljesítményekkel „büszkélkedhet”. Edit a napokban jött haza Franciaországból, ahol a Magyar Ultrafutó Szövetség válogatott női csapatának tagjaként részt vett a Brive-ben megrendezett 24 órás világbajnokságon.

-Mióta sportolsz, és hogy jött a gondolat hogy hosszútávfutó leszel?

- Hat éve futok rendszeresen és indulok el hazai versenyeken, három éve kezdtem el ultrázni, (ezek maraton feletti távok) hogy kipróbáljam magam és megtetszett.

Eddigi versenyek, amelyeken részt vettem: Terep 100km, 4 napos Balaton szupermaraton (195 km), ezen a versenyen elért eredményem 5 helyezés, 12 órás OB Balatonalmádi (107,5 km) abszolút 3. hely, Sárvár 12 órás 2. hely.

Tagja vagyok a Honvéd Szondi György SE-nek és a Futóbolondok ultrafutó egyesületnek.

-Hogy kerültél ki erre a világversenyre?

- Az eddig elért eredményeim alapján meghívott a Magyar Ultrafutó Szövetség a válogatott női csapatába.

-Milyen eredménnyel végeztél?

- A 24 órás versenyen 191,151 km-t sikerült teljesítenem, ez a nők között a 84 induló közül. 30. hely. Csapatban a női válogatott 10. helyezést ért el, egyéni helyezésem pedig a 238 induló közül a 118. helyezés. A válogatott női csapatban a legjobb eredményt értem el, a magyar női-férfi indulók között pedig a 4. lettem.

- Mi lesz a következő próbatételed?

- Június 19-20.-án indulok az Ultra-Balatonon, amely a Balaton megkerülése non-stop egyéniben (212 km), majd szeptemberben 12 órás OB-n. Jövőre szeretnék indulni ismét a 24 órás vb-n ami Svájcban kerül megrendezésre.

Az eredményeidhez gratulálunk, és büszkék vagyunk rád, hogy egy világversenyre kijutottál és ilyen szép helyezést értél el.