Vivat Academia Online
http://vaonline.nyme.hu/?cmd=displaystory&story_id=930&format=html
Ómagyar Est
By Solymos Katalin, NYME AK turizmus-vendéglátás szakos, második évfolyamos hallgató
{storyphoto width="160" height="200" scaling="constrain" prepend="" format="" append="
\"%c\"

%c

 
 
"}
Történelmi utazás, kifogástalan honfoglalás-kori ételek, tradicionális harcművészeti bemutató

Dr. Csizmadia László tanár úr kezdeményezéseként a turizmus-vendéglátó szakos hallgatók egy sorozatot indítottak útjára az Apáczai Karon a szállodai vendéglátás menedzsment szemináriumi órák továbbgondolásaként. Három héten keresztül a TéKá Étterem adott otthont az irodalmi estnek, a Srí Lankát bemutató, svédasztalos vacsorának, valamint a színvonalas programokkal dúsított ómagyar estnek. A legtöbb érdeklődővel mégis az ómagyar est büszkélkedhetett. A hallgatók igyekeztek minél több aspektusból és minél hűebben bemutatni ezt a misztikus világot. Elsőként Bóta László, az Ómagyar Kultúra Baráti Társaság főtitkára mutatta be a szervezet tevékenységét, majd a tradicionális magyar harcmodorral a Baranta művészei örvendeztették meg a közönséget. A rendkívül jó hangulatban telt estet tovább színesítették a szívhez szóló versek, Dr. Lanczendorfer Zsuzsanna tanárnő énekei, a közös éneklés. Tanulságos előadásnak lehettek szem és fültanúi azok, akik a program második felében megtekinthették a magyar Ősnyelvről szóló filmet Dr. Kiss Dénes nyelvészprofesszor tolmácsolásában.

A műsor fénypontja a négyfogásos honfoglalás-kori ínyencségekből összeállított menüsor volt, ami nem kis meglepetést okozott a vendégek körében.

Kapros juhtúrós töltött tojás lencsesalátával

Lestyános árpaleves

Tárkonyos bárány rövidlében

Gyömbéres szárnyasnyárs

Sáfrányos marhahátszín

Hajdinás csicseriborsó kása

Gabonagömböc

Köleslepény csipkeízzel