Vivat Academia Online
http://vaonline.nyme.hu/?cmd=displaystory&story_id=935&format=html
Sikeres volt az I. Szociálpedagógiai esetmegoldó verseny
By Görbe Fanni NYME BPK
{storyphoto width="160" height="200" scaling="constrain" prepend="" format="" append="
\"%c\"

%c

 
 
"}

A Szociálpedagógia Szakkollégium szervezésében, május 6-án este került megrendezésre a Benedek Elek Pedagógiai Karon az I. Szociálpedagógiai esetmegoldó verseny. A megmérettetésen két 5 fős csapat vett részt. A nappali és levelező tagozatos hallgatókból álló társaságnak, két gyermekvédelemmel kapcsolatos esetet kellett megoldania, amire 45 percet kaptak. Egyedüli segítségként a magyarországi kormányzati portál jogszabálykeresője szolgált számukra. Az idő letelte után 10-10 percben kellett prezentálniuk a kapott esetet és annak megoldási javaslatait. Ezután a zsűri (Dr. Varga Szabolcs egyetemi docens, Riez Andrea tanársegéd és Haász Sándor tanársegéd) kiküldte a verseny résztvevőit a teremből és megvitatta az értékelés szempontjait. Tanácskozásukat követően a visszahívott csapatokkal megosztották meglátásaikat és véleményeiket, majd győztest hirdettek.

A győztes csapat tagjai: Maráz Kitti II. évf., Molnár Luca I.évf., Görbe Leonárd I.évf., Unger Zsuzsanna II.évf., Juhász Enikő (Bicaj) II.évf.

A szervezők a mostani, kísérleti jellegű megmérettetést a következő szemeszterben tervezett, országosan meghirdetett verseny előszobájának tekintik. Terveik szerint akkor majd az összes szociálpedagógusokat, szociális munkásokat képző intézmény képviselteti magát, ami bizonyára nagy kihívást fog jelenteni a résztvevőknek és a szervezőknek egyaránt.