Vivat Academia Online
http://vaonline.nyme.hu/?cmd=displaystory&story_id=952&format=html
Tisztújítás az NYME HÖK-ben
By Csiha Tünde Noémi
{storyphoto width="160" height="200" scaling="constrain" prepend="" format="" append="
\"%c\"

%c

 
 
"}

Június 3-án tisztújító ülést tartott a Nyugat-magyarországi Egyetem Hallgatói Önkormányzata. A karok hallgatói önkormányzatainak vezetői titkos szavazással Keresztes Gábor elsőéves közgazdálkodás és közpolitika mesterszakos hallgatónak szavaztak bizalmat az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöki tisztségének betöltésére.

Az ülésen elhangzott, hogy Keresztes Gábor mellett szól az a tény, hogy kiváló kapcsolatot ápol hallgató társaival, az egyetem két évszázados hagyományainak, a selmeci hagyományoknak feltétlen követője, tisztelője és a Közgazdaságtudományi Kar hallgatóinak több tanulmányutat szervezett már Selmecbányára.

Az általános alelnöki tisztség viselésére Gáspár Gergely elsőéves környezetmérnök mesterszakos hallgató nyerte el a bizalmat. A tisztújító ülésen Dr. Merényi Mária, a Nyugat-magyarországi Egyetem főtitkára kihangsúlyozta, az egyetem vezetése Gáspár Gergely személyében garanciát lát arra, hogy a kommunikáció megfelelően működjön az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat és a hallgatók, illetve az EHÖK és az egyetem vezetése között. Rátermettségét Gergely az utóbbi 1 év során Juhász Péter elnök mellett is bizonyította.

A gazdasági alelnöki feladatokat a jövőben Pethő Bálint elsőéves vállalkozásfejlesztés mesterszakos hallgató látja majd el.

Az újonnan megválasztott tisztségviselők július 1-jétől látják el feladataikat. A tisztújításra azért most került sor, mert Juhász Péter elnök hallgatói jogviszonya hamarosan lejár.