By Solymos Katalin, NYME AK turizmus-vendéglátás szakos, második évfolyamos hallgató
Történelmi utazás, kifogástalan honfoglalás-kori ételek, tradicionális harcmûvészeti bemutató
Dr. Csizmadia László tanár úr kezdeményezéseként a turizmus-vendéglátó szakos hallgatók egy sorozatot indítottak útjára az Apáczai Karon a szállodai vendéglátás menedzsment szemináriumi órák továbbgondolásaként. Három héten keresztül a TéKá Étterem adott otthont az irodalmi estnek, a Srí Lankát bemutató, svédasztalos vacsorának, valamint a színvonalas programokkal dúsított ómagyar estnek. A legtöbb érdeklõdõvel mégis az ómagyar est büszkélkedhetett. A hallgatók igyekeztek minél több aspektusból és minél hûebben bemutatni ezt a misztikus világot. Elsõként Bóta László, az Ómagyar Kultúra Baráti Társaság fõtitkára mutatta be a szervezet tevékenységét, majd a tradicionális magyar harcmodorral a Baranta mûvészei örvendeztették meg a közönséget. A rendkívül jó hangulatban telt estet tovább színesítették a szívhez szóló versek, Dr. Lanczendorfer Zsuzsanna tanárnõ énekei, a közös éneklés. Tanulságos elõadásnak lehettek szem és fültanúi azok, akik a program második felében megtekinthették a magyar Õsnyelvrõl szóló filmet Dr. Kiss Dénes nyelvészprofesszor tolmácsolásában.
A mûsor fénypontja a négyfogásos honfoglalás-kori ínyencségekbõl összeállított menüsor volt, ami nem kis meglepetést okozott a vendégek körében.
Kapros juhtúrós töltött tojás lencsesalátával
Lestyános árpaleves
Tárkonyos bárány rövidlében
Gyömbéres szárnyasnyárs
Sáfrányos marhahátszín
Hajdinás csicseriborsó kása
Gabonagömböc
Köleslepény csipkeízzel