Előkészületeim: a házinyúl combját kicsontozom, a lepirított csontokból zöldséges alaplevet főzök. A húst hártyák mentén nagyobb darabokra vágom. Besózom, fűszerekkel bedörzsölöm, vékonyan beolajozom. Az almát meghámozom, cikkekre vágom, száraz fehérborba áztatom.
Ahogyan elkészítem: a nyúlfalatokat tárcsán megpirítom, majd az alapléből szűrök rá, és fedő alatt párolom. A kölest bogrács alján, kevés zsiradékon felforrósítom, majd háromszoros mennyiségű forró alaplevet szűrök rá, és lefedve megpárolom. Az almacikkeknek fóliából készítek mézes takarót, és parázson, hirtelen megkapatom.
Utolsó simítások: A tárcsán összeházasítom a párolt kölest és a nyúlfalatokat, megszórom piros ribizlivel, és megdíszítem az almacikkekkel. Fedővel lefedve, rövid ideig összeszoktatom. Fa ételhordón, saját edényében tálalom.
Pannonhalmi Heminát kínálok hozzá, az Úr 2008. esztendejéből, az Apátsági Pincészetből.