címlap interjú krónika kultúra alapállás reflex humor sport In memoriam vers - nemvers hagyományaink korábbi számaink[PDF változat letöltése]
{edition_name}


{storyphoto width="160" height="200" scaling="constrain" prepend="" format="" append="
\"%c\"

%c
fotó: %r (%R)

"}
II. Egyetemfoglaló vetélkedő a Közgázon

A Közgazdaságtudományi Kar Közgazdaságtani és Társadalomtudományi Intézete január 14-én immáron második alkalommal szervezte meg az Egyetemfoglaló vetélkedőt. A rendezvény célja az volt, hogy a régió középiskolásaival, középfokú intézményeivel közvetlenebb kapcsolatot alakítsunk ki, közelebb hozzuk a diákokat az egyetemi oktatókhoz és egyúttal versenyzési, megmérettetési lehetőséget biztosítsunk az érettségi előtt álló diákoknak.

Az idei Egyetemfoglalón kilenc középiskola vett részt zömmel Sopronból, de érkezett egy-egy csapat Szombathelyről és Mosonmagyaróvárról is. A verseny nyolc fordulóból állt, melyek során az iskolánként tíz fős csapatok általános műveltségi, helytörténeti, irodalmi, történelmi, EU-s ismereteikből, logikai képességeikről adtak tanúbizonyságot. Emellett Activityben és képfelismerésben is összemérhették tudásukat.

A több órás verseny végén a szombathelyi Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola szerezte meg az első helyezést, maga mögé utasítva az egyenlő pontszámot szerzett, és így holtversenyben másodikként végzett soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceumot és a Széchenyi István Gimnáziumot. Mindegyik csapat értékes nyereményekkel gazdagodott, köszönhetően a vetélkedőt támogató szponzoroknak.

A verseny szervezésében és lebonyolításában a kar több intézetének oktatói és dolgozói, valamint a közszolgálati szakos hallgatók is nagy lelkesedéssel vettek részt.