címlap interjú krónika kultúra alapállás reflex humor sport In memoriam vers - nemvers hagyományaink korábbi számaink[PDF változat letöltése]
{edition_name}


{storyphoto width="160" height="200" scaling="constrain" prepend="" format="" append="
\"%c\"

%c
fotó: %r (%R)

"}
Új, akkreditált üzleti angol nyelvvizsga Szombathelyen

Az NYME-SEK Bölcsészettudományi Kar Filológiai és Interkulturális Kommunikáció Intézete a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Bizottság határozata alapján 2010. január 1-jétől az LCCI International Qualifications akkreditált nyelvvizsgahelyeként működik.

Az LCCI a London Chamber of Commerce and Industry Examinations Board (LCCIEB) által gondozott nyelvvizsga. A Londoni Kereskedelmi és Iparkamara Vizsgáztatói Testülete (LCCIEB) 1887 óta működő szervezet, mely vezető szerepet játszik a világon az angol üzleti szaknyelvi vizsgák bizonyítványainak odaítélésében. A testület a világ 125 országában, több ezer vizsgahellyel működik. Bizonyítványait számos egyetem, szakmai szervezet és munkaadó ismeri el magas színvonala miatt mind hazai, mind külföldi munkavállaláshoz, a továbbtanuláshoz kiemelkedően nagy előnyt jelent.

A Magyarországon akkreditált angol üzleti szaknyelvi vizsgarendszer szóbeli és írásbeli részből áll, melyet külön-külön is meg lehet szerezni. A vizsga egynyelvű és szintező. Az 1. szint alapfoknak (B1), a 2. szint középfoknak (B2), a 3. szint pedig felsőfoknak felel meg (C1). A vizsgáról szóló részletes információk, mintafeladatok a www.lcci.hu honlapon találhatók.

Az LCCI nyelvvizsgát - a nemzetközi Cambridge ESOL nyelvvizsgák mellett - a Filológiai és Interkulturális Kommunikáció Intézetének Nyugat-dunántúli Regionális Angoltanári Információs Központja szervezi Szombathelyen.

További információ: Kovácsné Wagner Anikó, e-mail:waniko@btk.nyme.hu, és a http://www.sek.nyme.hu/btk/flli/anglisztika/waniko oldalon.